Мониторинг показва, че има недостиг на персонал  в психиатриите .

...
Мониторинг показва, че има недостиг на персонал  в психиатриите .
Коментари Харесай

Има недостиг на персонал в психиатриите у нас

Мониторинг демонстрира, че има дефицит на персонал  в психиатриите. В държавните лечебни заведения има неравномерно систематизиране на леглата за болните.
Прочетете още
„ Важно е да се означи, че стационарната психиатрична помощ се дава и от центровете за психологично здраве, от отделенията към многопрофилни  болници на територията на страната, също по този начин и от университетските клиники ”, изясни доктор Захари Зарков, шеф „ Психично здраве и предварителна защита на зависимостите ”, НЦОЗА.

Половината от тези лечебни заведения имат добра материална база и задоволително личен състав.

„ Сега когато предстоят поправки по Националния проект за възобновяване и резистентност  има самодейност  другата половина от лечебните заведения да бъдат ремонтирани, с цел да придобият съвременен тип ”, добави доктор Зарков.

Мониторингът  показва, че доста кревати за хора с психологични болести, има в Северозападна България.

„ Това са градовете Враца, Монтана, Видин. Плевен и Ловеч. Там има свръх предложение на кревати от държавни психиатрични лечебни заведения, до момента в който в югозападния район- София, Кюстендил, Благоевград и Перник, има дефицит на кревати от този тип лечебни заведения ”, изясни още доктор Захари Зарков за Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР